Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00 στo Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Καθηγητή του University College London, Ηνωμένου Βασιλείου,

Sir RICHARD BLUNDELL

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Δημήτριο Μπουραντώνη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Καθηγητή Γεώργιο Αλογοσκούφη. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από́ τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης κ. ΗλίαΤζαβαλή και η αναγόρευση του τιμωμένου.

Η Αναγόρευση του Καθηγητή Sir Richard Blundell σε επίτιμο διδάκτορα του Οικονομικού Τμήματος του ΟΠΑ

Η τελετή της αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του  τιμωμένου με θέμα: 

«Inequality and the Covid Crisis»

(Ανισότητα και η Κρίση του Κορωνοϊού)

Ο Sir Richard Blundell ομιλεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Επίτιμου Διδακτορικού

Ο καθηγητής Blundell κατέχει την έδρα της Πολιτικής Οικονομίας David Ricardo στο University College του Λονδίνου, όπου διορίστηκε Καθηγητής Οικονομικών το 1984. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Μικροοικονομικής Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής ESRC στο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS), όπου διετέλεσε Διευθυντής Ερευνών 1986 – 2016. Το 2014 ανακηρύχθηκε ιππότης, για υπηρεσίες στις Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, ενώ το 2006 τιμήθηκε με το CBE.

Έχει δημοσιεύσει πρωτοποριακές εργασίες σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά σχετικά με τη μικροοικονομική και την οικονομετρία και οι συνεισφορές του είναι πραγματικά καινοτόμες. Ο Richard Blundell ανήκει στην κορυφαία βαθμίδα των οικονομολόγων που συνδυάζουν την αυστηρή θεωρία με την εφαρμοσμένη οικονομετρική έρευνα για να καταλήξουν σε καινοτόμα και συγκεκριμένα συμπεράσματα και εκτιμήσεις που μπορούν επίσης να αποτελέσουν οδηγό για την οικονομική πολιτική. Έχει χρησιμοποιήσει μεγάλα σύνολα μικροοικονομικών δεδομένων για να ελέγξει τις προβλέψεις της οικονομικής θεωρίας σε τομείς όπως η συμπεριφορά των καταναλωτών, η αποταμίευση, η προσφορά εργασίας, η φορολογία, τα δημόσια οικονομικά, η καινοτομία και η ανισότητα.

Σύνδεσμος στο βίντεο της εκδήλωσης

Advertisement